popularquestions

netwerk

Een Rebox ontvanger bekabeld aansluiten op een LAN?

Via de ethernet poort van de ontvanger, sluit je deze aan m.b.v. een ethernet/netwerk kabel op jouw LAN (Local Area Network), oftewel, het thuis netwerk, door deze kabel te verbinden met de router van jouw ISP (Internet Service Provider).

Default is de DHCP optie in de Rebox ontvanger enabled, wat inhoudt dat de ontvanger na aansluiten van de internet kabel binnen een paar seconden automatisch een IP adres krijgt toegewezen door de router. Je hoeft dus zelf niets te configureren. Voorwaarde is dat ook de router het DHCP protocol enabled heeft. Standaard is dit ‘altijd’ het geval.

In het Rebox menu – ‘netwerk instellingen’ kan je het toegewezen adres zien. Voorbeeld van zo’n adres is: 192.168.1.35

Backup maken van Rebox HDD over het netwerk?

Wanneer je een backup wilt maken van opnames welke zijn weggeschreven op een interne of externe harddsk, ingebouwd in, of via de USB poort aangesloten, van een Rebox ontvanger, dan kan dat natuurlijk door een extra opslagmedium (USB stick of USB HDD) op de ontvanger aan te sluiten en een en ander via het Rebox menu uit te voeren.

Wat echter ook kan, is de ontvanger m.b.v. ethernetkabel op jouw lokale netwerk aan te sluiten (Zie elders in deze FAQ’s voor dit onderwerp).
Vanaf een Windows computer, aangesloten op hetzelfde netwerk, maak je eenvoudig verbinding met de Rebox ontvanger. Zo hoef je bijvoorbeeld niemand te storen tijdens het TV kijken.

 • Kies START – Run/Uitvoeren (het witte langwerpige invoerveld/zoekbox)
 • Voer in: \\192.168.1.35\storage    *
 • ENTER
 • Nu opent de Windows Verkenner, met in het rechter paneel de inhoud van de HDD
 • Selecteer nu bijvoorbeeld een gewenste opname (.TS bestand), kies met de rechter muisknop de opdracht ‘kopiëren’, kies vervolgens de gewenste plek op de Windows computer, klik wederom de rechter muisknop, en geef de opdracht ‘plakken’.

*  Het hier genoemde IP adres is slechts ter illustratie. Jouw werkelijk te gebruiken adres vind je in het Rebox menu bij “Netwerkinstellingen”.

Wij gaan er van uit dat de interne/externe HDD, volgens ons advies, met NTFS is geformatteerd, zodat een opname uit één bestand bestaat.
(FAT32 knipt een opname van meer dan 4GB op in meerdere bestanden)

URL's invoeren?

Diverse Rebox app’s (afhankelijk van jouw Rebox model) bieden bepaalde internet functionaliteit, zoals dynamische nieuws updates, web radio etc.
Binnen deze app’s dienen internet adressen (URL’s) ingevoerd te worden, zoals bijvoorbeeld het adres van een bepaald radio station.
Dat kan handmatig m.b.v. de afstandsbediening, en het ‘virtuele keyboard on screen’, maar kan, zeker als je er meerdere wilt invoeren, een tijdrovend klusje zijn.

Het kan echter ook ‘automatisch’.
Hier volgt een voorbeeld v.w.b. de dynamische nieuws app: RSS News

 • Creëer op de computer een teks bestand, en sla op als url_rss.txt (houd exact deze naam aan).
 • Plaats bijvoorbeeld de volgende passage in dit bestand:
  [TITLE]
  google
  [URL]
  http://news.google.com/news?ned=au&topic=n&output=rssWelke naam je onder de “TITLE tag” plaatst, mag je zelf bepalen.
 • Sla het bestand op, en plaats het op een (lege) FAT32 geformatteerde USB stick.
 • Open de RSS News app (indien jouw Rebox model en software versie deze functie biedt), en steek pas dan de USB stick in de ontvanger.
 • Wordt jouw USB stick door de ontvanger herkend, dan zal de ‘popup’ verschijnen met de vraag of het bestand ingelezen dient te worden.
 • Indien ingelezen,  dan komt deze link beschikbaar vanuit deze RSS app.

Voor een uitgebreide manual met meerdere voorbeelden, zie graag onze download sectie.

Een Rebox ontvanger draadloos aansluiten op een LAN?

Via één van de USB poorten van onze ontvangers, is m.b.v. een WiFi dongle, de Rebox aan te sluiten op jouw netwerk.
Zie er op toe dat dit een dongle model is, waarvan de benodigde driver/chipset wordt genoemd in ons dongle overzicht (downloadable PDF doc in onze download afdeling).
Of raadpleeg onze webshop voor ons eigen model.
Steek éérst de dongle in de USB poort van jouw ontvanger, en start dan pas de ontvanger op.
Zodoende komt náást de ‘Ethernet’ optie, óók de ‘WiFi’ optie beschikbaar als verbindingstype, in het netwerk instellingen menu.
Download graag ons PDF document, voor alle te nemen stappen,  inzake het aansluiten van een WiFi dongle op een Rebox ontvanger.
Ook dit document vind je in onze download afdeling.

software

Wanneer dien ik een Firmware / Software update uit te voeren?

In het kort ….. als je te maken hebt met ‘afwijkend gedrag’ van de ontvanger (bijvoorbeeld v.w.b. beeld en/of geluid), als gevolg van (technische) wijzigingen door (meestal) derde partijen. Een voorbeeld van een derde partij kan zijn de TV service provider (bijvoorbeeld Canal Digitaal), of partijen verantwoordelijk voor overige diensten zoals Teletext, Youtube, etc.

Afwijkend gedrag kan namelijk ook komen door bijvoorbeeld een verouderde zenderlijst, of een slechte performance van een gebruikte HDD, of verkeerde instellingen in de ontvanger, of mankementen aan schotel, kabel(s), LNB’s, etc.

Een Firmware versie kan ook slechts cosmetische wijzigingen betreffen, of een extra taalkeuze, of misschien toegevoegde functionaliteit.

Bij de diverse Firmware versies, welke je kan downloaden vanuit de download sectie, staan ook (doorgaans) de release notes beschreven. Ook aan de hand daarvan kan je besluiten of een bepaalde versie zinvol/wenselijk voor jou kan zijn.

NOTE:
Voer een software update uit volgens de beschreven stappen in de additioneel te downloaden manual.

error messages

Error "0 x 71" in display?

Deze melding is het gevolg van een mislukte update procedure.
Afhankelijk van jouw Rebox model, kan er een ‘Recovery software’ beschikbaar zijn. Bezoek hiervoor onze Download sectie. Indien ja, download dan tevens de bijbehorende, separaat te downloaden, handleiding.
Is er geen Recovery software voor jouw Rebox model, dan dient de ontvanger serieel geupdate te worden.

Benodigdheden:

 • Software “Porter” (download deze in de download sectie).
 • Download tevens de manual inzake een seriële update procedure.
 • 0-modem (cross !) kabel (zie manual voor een afbeelding)
 • Windows computer met seriële (9-pins) poort.

Wanneer je geen computer met seriële poort hebt, zie dan onze webshop (Shop link in menu) voor een additionele kabel, waarmee je de verbinding maakt vanaf de USB poort van de computer, naar de seriële poort van de Rebox ontvanger.

Een ontvanger serieel updaten met een firmware versie van ongeveer 25MB groot, neemt ongeveer 45 minuten in beslag.

Error "0 x 10" in display?

Deze melding verschijnt in de display van de ontvanger, wanneer getracht wordt een software versie te installeren, welke bedoeld is voor een ander Rebox model.
Afhankelijk van jouw Rebox model, kan er ‘Recovery software’ beschikbaar zijn. Bezoek hiervoor onze Download sectie. Indien ja, download dan tevens de bijbehorende, separaat te downloaden, handleiding.
Is er geen Recovery software voor jouw Rebox model, dan dient de ontvanger serieel geupdate te worden.

Benodigdheden:

 • Software “Porter” (download deze in de download sectie).
 • Download tevens de manual inzake een seriële update procedure.
 • 0-modem (cross !) kabel (zie manual voor een afbeelding)
 • Windows computer met seriële (9-pins) poort.

Wanneer je geen computer met seriële poort hebt, zie dan onze webshop (Shop link in menu) voor een additionele kabel, waarmee je de verbinding maakt vanaf de USB poort van de computer, naar de seriële poort van de Rebox ontvanger.

Een ontvanger serieel updaten met een firmware versie van ongeveer 25MB groot, neemt ongeveer 45 minuten in beslag.

Ik krijg "Service Error" in beeld. Wat nu?

Deze melding betekent dat de gewenste satelliet niet wordt gezien.
De meest voorkomende reden hiervan is dat één of meerdere Diseqc Switch instellingen in het Rebox menu (schotel antenne instellingen), niet overeenkomen met de fysieke aansluit volgorde aan de schotel zelf.
Rebox volgt de Canal Digitaal standaard in deze, te weten:

Astra 1 1/UIT
Astra 2 3/UIT
Astra 3 2/UIT
Hotbird 4/UIT

Is bij jou de fysieke aansluiting anders dan deze Canal Digitaal/Rebox standaard, dan is het een kwestie van de juiste instelling zoeken, die bij jou dan wél resulteert in juiste ontvangst van bepaalde zenders, die via een bepaalde satelliet worden uitgezonden.
Meest voorkomend is dat voor de Astra 2 en Astra 3.
3/UIT en 2/UIT omdraaien is voor de meesten de oplossing.

Opmerking:
Ook het gebruik van een ‘Multytenne systeem’ vraagt meestal om aangepaste Diseqc Switch instellingen in ons menu.

Is het aanpassen van de standaard instellingen voor jou noodzakelijk, maak hiervan dan graag een notitie, zodat je een volgende keer hier niet weer tegen aanloopt..
Na een ‘reset naar fabrieksinstellingen’ namelijk (bijvoorbeeld noodzakelijk na het installeren van een nieuwe software versie), gelden weer de standaard waarden.

Andere voorkomende oorzaken
Coax kabelbreuk, of defecte LNB
Geen goede uitichting van schotel/koppen
Verkeerde montage van een ‘LNB blok’ (verkeerd om)
(veel voorkomend symptoom vwb bovengenoemde laatste 2, men krijgt wél signaal binnen, maar is dan het signaal van een andere satelliet dan waarvan men denkt het signaal te ontvangen)

Ik krijg "Gecodeerde Zender" in beeld. Wat nu?

Denk graag aan de volgende mogelijkheden;

 • Probeer ik een – niet vrije – zender te bekijken, welke misschien niet in mijn abonnement/pakket zit?
 • Wellicht is de smartcard voor langere tijd niet gebruikt?
  Controleer graag de datum die aan de smartcard ‘hangt’.
  Ga hiervoor naar het ‘CAS’ menu, en selecteer graag het smartcard slot (of het module slot, indien je de kaart in een module hebt gestoken), en kies de optie ‘consultation’.
  Is de getoonde datum die van vandaag, of vroeger in de tijd, dan is de kaart gedeactiveerd, omdat deze de periodieke ‘puls’ van Canal Digitaal (of welke provider dan ook) niet heeft (kunnen) ontvangen.
  Bezoek dan de Canal Digitaal website, en gebruik hun ‘her-activeer’ functie.
  Voer daar je smartcardnummer in, en zorg dat de smartcard op de juiste wijze in de ontvanger is gestoken (chip naar boven indien module gebruik, chip naar beneden indien rechtstreeks in interne kaartlezer), en dat de ontvanger staat afgestemd op SBS6 SD.
  (althans, ten tijde van dit schrijven is dit nog steeds de te kiezen zender om de ‘her-activatie puls’ binnen te krijgen.
  Meestal heb je dan met een minuutje weer beeld.
 • Het komt zelden voor, maar in theorie kan de interne kaartlezer defect zijn.
  Test jouw smartcard eens in een andere ontvanger (buren, vrienden, familie, dealer/verkooppunt), of als je een module hebt, test de kaart eens in combinatie hiermee (smartcard met chip naar boven in module insteken).

HDD's

Waar moet ik op letten bij intern HDD gebruik?

In geval van een Rebox RE-9000HD PVR

 • 3,5 inch type
 • Te gebruiken merk: Western Digital*
 • Minimaal 16MB cache geheugen
 • Maximaal grootte: 1TB
 • Formatteer deze met het JFS (Journaled) file system
 • Te wensen performance: vanaf 180 Mbit/sec

In geval van een Rebox RE-8500HD PVR of RE-8220HD S-PVR

 • 2,5 inch type
 • Te gebruiken merk: Western Digital*
 • Maximale grootte: 1TB
 • Formatteer deze met het NTFS file system
 • Te wensen performance: vanaf 240 Mbit/sec
 • Stroomverbruik: 5V en max 500mA (!)
 • Zet in menu ‘opname opties’ HDD setting op “internal” (alleen bij ‘8500’)

TIP
In de download afdeling is een PDF beschikbaar met instructies en foto’s omtrent het monteren van een interne HDD (8220 model).

Opmerking
Na verloop van tijd raakt een HDD gefragmenteerd, net als in een computer, waardoor de performance afneemt. De huidige performance van een in of aan de Rebox ontvanger aangesloten HDD, controleer je vanuit het menu “opslag manager”. Vanuit dit menu, kies je de groene knop op de afstandsbediening. Er dienen vervolgens 2 staafdiagram balken in beeld te verschijnen. De waarde van de rechter balk geeft de huidige performance weer. Voer zo’n test een keer of 3 uit. Ligt de waarde over het algemeen ver onder de aanbevolen waarde, dan kan het wenselijk zijn de HDD eens opnieuw te formatteren.

NOTES:
Formatteren van de HDD betekent verlies van de op deze HDD gemaakte opnames, etc.
(Zie elders in deze FAQ’s voor een methode om hiervan een backup te maken)

*Niet alle typen van het genoemde HDD merk zijn compatible. Neem contact met ons op voor eventueel laatste nieuws hieromtrent.

Waar moet ik op letten bij extern HDD gebruik?

Externe HDD’s aangesloten op de USB poort van een Rebox ontvanger:

 • type USB 2.0 (geen 3.0 of backwards caompible 3.0), 2,5 inch of 3,5 inch
 • max grootte: 1TB
 • Stroomverbruik: 5V en max 500mA (!)
 • Formatteer deze met het NTFS file system
 • Door Rebox succesvol gebruikte merken: Samsung en Freecom (*)
 • Wordt de HDD geleverd met een (optioneel) aan te sluiten eigen voeding, gebruik deze dan ook te allen tijde (!). Zeker wanneer deze meer dan 500mA vraagt dient de HDD altijd permanent extern gevoed te worden. Dit geldt sowieso voor 3,5 inch HDD’s.

(*)
Naast Samsung en Freecom is het natuurlijk niet uitgesloten dat er ook andere merken compatible met een Rebox ontvanger kunnen zijn. Als deze maar aan de genoemde specificaties voldoen.

Na verloop van tijd raakt een HDD gefragmenteerd, net als in een computer, waardoor de performance afneemt. De huidige performance van een in of aan de Rebox ontvanger aangesloten HDD, controleer je vanuit het menu “opslag manager”. Vanuit dit menu, kies je de groene knop op de afstandsbediening. Er dienen vervolgens 2 staafdiagram balken in beeld te verschijnen. De waarde van de rechter balk geeft de huidige performance weer. Voer zo’n test een keer of 3 uit. Ligt de waarde over het algemeen ver onder de aanbevolen waarde, dan kan het wenselijk zijn de HDD eens opnieuw te formatteren.

De performance van een USB 2.0 HDD is altijd lager dan een (intern) aangesloten HDD via SATA aansluiting. Heeft jouw Rebox ontvanger de mogelijkheid om een HDD (intern) aan te sluiten via SATA, dan heeft dit vanuit performance oogpunt de voorkeur.

NOTE:
Formatteren van de HDD betekent verlies van de op deze HDD gemaakte opnames, etc.

menu | rcu navigatie

TXT (sub) pagina's kiezen?

Kies direct een Teletekst pagina met de numerieke toetsen van de afstandsbediening.
Met de pijltoetsen UP/DOWN kies je een volgende/vorige hoofdpagina.
Met de PAGE UP/DOWN toetsen kies je eventueel aanwezige sub pagina’s.

zenders inscannen en/of bewerken

Hoe werkt de "Fastscan" methode?

De Fastscan optie, is de meest snelle en gebruiksvriendelijke methode, om de meest gangbare Canal Digitaal en/of TV Vlaanderen TV/Radio zenders in te lezen.

Eén van de scan opties is HD (default) of SD.
Welke optie je ook kiest, zowel HD als SD zenders worden ingelezen.
Kies je HD, dan komen de Nederlandse publieke en commerciële HD zenders vooraan in de lijst te staan.
Kies je SD, dan komen de SD zenders op plaats 1 in de zenderlijst.
(wil je veranderingen in deze lijst aanbrengen, raadpleeg dan onze daarvoor benodigde additionele handleiding – zie onze downloadafdeling).

Fastscan via Astra 1 of Astra 3

Tot ergens in het laatste kwartaal van 2014, was de Canal Digitaal fastscan tabel alleen beschikbaar via Astra 1.
Tegenwoordig is de lijst óók via Astra 3 beschikbaar.
In onze, op dit moment, nieuwste Rebox modellen ‘4220 en 8220’, is vanaf software/firmware versie 3.01.93, de fastscan optie via deze beide satellieten beschikbaar.
Als je deze scan optie uitvoert, wordt dat eerst geprobeerd via Astra 3 (default).
Heb je geen kop op de schotel, bestemd voor deze satelliet, dan gaat de ontvanger automatisch de lijst alsnog proberen in te lezen via Astra 1.

Gekeken zal worden of deze scan uitbreiding ook voor andere Rebox modellen in een nieuwe software versie kan worden opgenomen.

Hoe lees ik een “verse” zenderlijst in?

Omdat er vaak meerdere malen per week wijzigingen aan zenders worden gedaan door de Broadcaster en/of Canal Digitaal kan het zijn, dat het voor afwijkend beeld en/of geluid zorgt.
De dan waarschijnlijk “vervuilde” zenderlijst dient dan vervangen te worden, voor een “verse” zenderlijst.
Voer eerst een ‘Reset Servicedata’ uit om de vervuilde zenderlijst te verwijderen en voer dan vervolgens een nieuwe Fastscan uit (tweemaal indien je een Twin tuner gebruikt, met aangesloten: 2 coaxkabels van de ontvanger naar de schotel).

OPMERKING:
Let wel, bij het uitvoeren van een ‘Reset Servicedata’ worden alle zenderlijsten inclusief eventuele zelfgemaakte favorietenlijsten gewist.

Hoe wordt mijn zenderlijst (Canal Digitaal) automatisch geüpdate?

FAST SCAN TABLE (FST) UPDATE (geldt voor de RE-xx20HD S-PVR serie ontvangers)

Als wijzigingen in de vorm van een nieuwe verse Fastscan tabel (FST/zenderlijst) worden uitgevoerd/vrijgegeven, door Canal Digitaal, dan is het zo, dat je de Rebox receiver zo kan instellen, dat hij automatisch deze veranderingen doorvoert.
Deze update wordt dan uitgevoerd, als je de ontvanger opstart vanuit een Koude start of vanuit de Deepsleep/ ECO modus. (In Default- /Fabrieks-settings staat de ‘FST update modus’ standaard op ‘Manual/handmatig’)

Bij wijzigingen aan bijvoorbeeld een enkele zender, waarbij de provider dit niet beschikbaar stelt als Fastscan Tabel (en je ervaart bijvoorbeeld afwijkend gedrag op specifieke zenders), dan is het een kwestie van de zenderlijst verversen (Reset Servicedata en vervolgens een nieuwe scan uitvoeren).
Bij elkaar is dit ongeveer 1 minuutje werk.

ina’s.

smartcard & module

Hoe kan ik mijn smartcard heractiveren?

Als je een smartcard voor een langere periode niet gebruikt, kan het gebeuren, dat hij hierdoor een “pulse*” mist en de geldigheidsdatum* van de smartcard niet meer up-to-date is.
De kaart heractiveren kan via de site van je provider. Volg daar de stappen nauwkeurig, om de kaart te kunnen heractiveren (je moet bijvoorbeeld de ontvanger op een specifieke zender instellen om de “pulse” te kunnen ontvangen).
*Een “pulse” is een signaal, wat er voor zorgt, dat de kaart actief is/blijft. Dit signaal wordt periodiek uitgezonden vanuit de provider en komt binnen via de Coaxkabel, die aangesloten is op de ontvanger.
*De geldigheidsdatum kan je nagaan in het CAS menu van de Rebox ontvanger. Bevindt de geldigheidsdatum van de smartcard zich in het verleden, dan staat deze niet actief en moet hij opnieuw geactiveerd worden.

Welk type module kan/dien ik te gebruiken?

M7 Group Multistream module:

De Fox Group heeft, vanaf eind 2013, ertoe besloten, om een aantal van hun services extra te beveiligen.

Te weten:

 • Fox Sports 2 HD (inter.)
 • Fox Sports 3 Eredivisie

Tevens is de codering/beveiliging voor de zenders Mezzo HD en Motors TV HD opgeschroeft, zodat ook voor het bekijken van deze zenders een Canal Digitaal (witte) module benodigd is.

Mocht je deze zenders in jouw pakket hebben zitten, dan dien je de M7 Group Multistream (witte) module van Canal Digitaal te gebruiken, om de zenders te decoderen.

OPMERKING:
Bij eerdere Rebox ontvangers (alle ontvangers, behalve de RE-xx20HD S-PVR serie), kan het voorkomen dat er, in meer of mindere mate, ongeregeldheden kunnen voorkomen, in combinatie met de M7 Group Multistream (witte) module. Bijvoorbeeld (kleine) beeld haperingen.
Dit heeft met de (zwaardere) encryptie te maken van de module.
Deze module is uitgebracht, nadat de eerdere Rebox modellen al enige tijd op de markt waren.

NOTE:
Kijk je geen van hierboven genoemde zenders, en heb je een Rebox ontvanger die we niet Canal Digitaal hebben laten certificeren, steek de smartcard dan rechtstreeks in het smartcardslot van de ontvanger.
Aan het gebruik van een module zitten bij het maken van een opname,  in het geval van twin tuners, beperkingen betreffende het TV kijken.

SECA3 CI module

Als je een Canal Digitaal gecertificeerde Rebox ontvanger* gebruikt, dan dien je een module te gebruiken om de betaalde zenders te kunnen decoderen.
Hiervoor kan je o.a. de SECA3 CI (wereldbol logo) module van Canal Digitaal gebruiken, mits je geen van de in dit Q/A genoemde zenders in je pakket hebt zitten, die bijvoorbeeld uitsluitend alleen gedecodeerd kunnen worden door een Multistream module.

AstonCrypt Dual Cam module:

Ook de AstonCrypt Dual Cam module (met software versie 2.3 of hoger) kan gebruikt worden om betaalde zenders te decoderen in het geval van Canal Digitaal gecertificeerde ontvangers*.

NOTE:
Kijk je geen van de in dit Q/A genoemde zenders en heb je een Rebox ontvanger, die we niet Canal Digitaal hebben laten Certificeren, steek de smartcard dan rechtstreeks in het Smartcardslot van de ontvanger.

*Canal Digtaal gecertificeerde ontvangers zijn; de RE-4000HD PVR en de gehele RE-22xx serie ontvangers).

Welk type module kan/dien ik te gebruiken?

M7 Group Multistream module:

De Fox Group heeft, vanaf eind 2013, ertoe besloten, om een aantal van hun services extra te beveiligen.

Te weten:

 • Fox Sports 2 HD (inter.)
 • Fox Sports 3 Eredivisie

Tevens is de codering/beveiliging voor de zenders Mezzo HD en Motors TV HD opgeschroeft, zodat ook voor het bekijken van deze zenders een Canal Digitaal (witte) module benodigd is.

Mocht je deze zenders in jouw pakket hebben zitten, dan dien je de M7 Group Multistream (witte) module van Canal Digitaal te gebruiken, om de zenders te decoderen.

OPMERKING:
Bij eerdere Rebox ontvangers (alle ontvangers, behalve de RE-xx20HD S-PVR serie), kan het voorkomen dat er, in meer of mindere mate, ongeregeldheden kunnen voorkomen, in combinatie met de M7 Group Multistream (witte) module. Bijvoorbeeld (kleine) beeld haperingen.
Dit heeft met de (zwaardere) encryptie te maken van de module.
Deze module is uitgebracht, nadat de eerdere Rebox modellen al enige tijd op de markt waren.

NOTE:
Kijk je geen van hierboven genoemde zenders, en heb je een Rebox ontvanger die we niet Canal Digitaal hebben laten certificeren, steek de smartcard dan rechtstreeks in het smartcardslot van de ontvanger.

SECA3 CI module

Als je een Canal Digitaal gecertificeerde Rebox ontvanger* gebruikt, dan dien je een module te gebruiken om de betaalde zenders te kunnen decoderen.
Hiervoor kan je o.a. de SECA3 CI (wereldbol logo) module van Canal Digitaal gebruiken, mits je geen van de in dit Q/A genoemde zenders in je pakket hebt zitten, die bijvoorbeeld uitsluitend alleen gedecodeerd kunnen worden door een Multistream module.

AstonCrypt Dual Cam module:

Ook de AstonCrypt Dual Cam module (met software versie 2.3 of hoger) kan gebruikt worden om betaalde zenders te decoderen in het geval van Canal Digitaal gecertificeerde ontvangers*.

NOTE:
Kijk je geen van de in dit Q/A genoemde zenders en heb je een Rebox ontvanger, die we niet Canal Digitaal hebben laten Certificeren, steek de smartcard dan rechtstreeks in het Smartcardslot van de ontvanger.

*Canal Digtaal gecertificeerde ontvangers zijn; de RE-4000HD PVR en de gehele RE-22xx serie ontvangers).

Hoe plaats ik de (Canal Digitaal) smartcard in de kaartlezer/module?

Voor al onze Rebox ontvangers, waarbij je je interne kaartlezer(s) wilt/kan gebruiken, dien je de smartcard met de chip naar beneden in de kaartlezer te steken.
Betreft het een Rebox model dat Canal Digitaal gecertificeerd* is en je daarbij een module moet gebruiken, dan steek je de smartcard met de chip naar boven in de module en de module vervolgens in ontvanger (met het logo naar boven).

*Canal Digtaal gecertificeerde ontvangers zijn; de RE-4000HD PVR en de gehele RE-22xx serie ontvangers).